SEO

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel voor zoekmachineoptimalisatie en is het geheel aan werkzaamheden dat door webmasters ingezet wordt om webpagina`s beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Hierbij spelen verschillende elementen een rol, zoals het aantal inkomende links, keywords, content en social media. Het zoek algoritme van Google (ofwel de wijze waarop Google iets kan vinden) is continu in beweging en SEO is dan ook iets waar je blijvend aandacht aan moet besteden.

 

Snel scoren in Google werkt tegenwoordig meestal in je nadeel. Hoger komen in de zoekresultaten van Google gaat dus geleidelijk aan en niet plotseling. In het algemeen geldt dat SEO ofwel zoekmachineoptimalisatie een drietal gebieden beslaat:

  1. Optimalisatie van OnPage-/OnSite-factoren (de structuur, inhoud en techniek op een website inclusief metadata).
  2. Maximalisatie van externe backlinks ofwel link building genoemd. Dit zijn andere websites die verwijzen naar jouw website. Integratie met Social Media zoals Facebook kan hierbij helpen, maar ook het aanmelden op websites en platforms helpt hierbij.
  3. Keywords (het ontdekken van interessante keywords ofwel zoekwoorden, het bepalen van het zoekvolume op die trefwoorden en het analyseren van de hoeveelheid, kwaliteit en autoriteit van concurrerende pagina's voor die trefwoorden).

Bij de vervaardiging van websites voor onze klanten, zal Prosperbiz-websites zoveel als mogelijk rekening houden met deze factoren. Helaas hebben wij niet op alle factoren invloed, zoals maximalisatie van externe backlinks. Onze klanten kunnen hier zelf ook invloed op uitoefenen, door hun website aan te melden bij verschillende portalen en platforms uit hun eigen vakgebied. 

Interesse?