Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is een hulpprogramma voor website statistieken. Als je webmaster een stukje code van Google plaatst op jouw website, dan kun jij via Google Analytics volgen wat er op je website gebeurt, hoeveel bezoekers je hebt, hoe ze je gevonden hebben, waar ze vandaan komen en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om real time te zien hoeveel en welke bezoekers er op je website actief zijn. Deze tool is gratis te gebruiken via een Google account. Google Analytics is een gratis dienst van Google.

 

Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaven. Aan de hand van deze informatie kunnen eventuele reclamecampagnes worden gekocht bij Google via Google Adwords of kan zelfs de webdesigner delen van de website aanpassen op basis van het gedrag van bezoekers, opdat de conversie kan worden vergroot. 

 

Prosperbiz-websites plaatst altijd een Google Analytics code in de websites die wij maken voor onze klanten, zodat onze klanten met hun eigen Google account de statistieken kunnen bekijken.

 

Interesse?